26 May
21:07

Staalnieuws

Beste wensen

Staalnieuws wenst u een goed 2016!

Fitch: lastige Europese staalmarkt in 2016

De West-Europese staalsector zal het ook in 2016 moeilijk hebben vanwege de aanhoudend hoge exporten van met name goedkoop Chinees staal. Als importheffingen of andere vergelijkbare maatregelen uitblijven, blijft daardoor druk staan op de prijzen en de marges van Europese staalproducenten. Dat stelt kredietbeoordelaar Fitch in een maandag gepubliceerd rapport.

Lees meer

Wereldwijde staalproductie verder afgenomen

De wereldwijde staalproductie is afgelopen maand met 3,1 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het was de achtste maand op rij dat er op jaarbasis minder staal bij kwam. Dat maakte de brancheorganisatie World Steel Association (WSA) vrijdag bekend. De totale productie van de 66 aangesloten landen kwam uit op 134 miljoen ton staal.

Lees meer

Nieuwe driedaagse staking in de metaal

In de metaalsector wordt opnieuw drie werkdagen achter elkaar gestaakt. Circa 600 stakers van verschillende bedrijven in de Alblasserwaard en de Drechtsteden hebben besloten hun donderdag gestarte 48-uursstaking te verlengen naar 72 uur. Dat betekent dat ze ook maandag niet aan het werk gaan.

Lees meer

Afzetprijzen industrie dalen verder

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in september 9,1 procent lager dan in september 2014. Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In augustus 2015 waren de prijzen 8,1 procent lager dan een jaar eerder.

Lees meer